اکثر برنامه نویسان بر این باورند که برنامه یا اپلیکیشنی که تولید میکنند، کاربران نیز مانند آنان فکر میکنند و میتوانند مانند آنان با برنامه تعامل داشته باشند و از آن به راحتی استفاده کنند ولی این فکر یک اشتباه بزرگ است. چنین اعتقادی از دید روانشناسان اصطلاحاً False Consensus Bias نامیده میشود. جالب تر آنجا است که اگر کاربر نتواند از برنامه به درستی اسفاده کند، برچسب « یک کاربر غیر حرفه ای » را به او میزنیم ! هر برنامه نویسی باید بداند که مشکل از ما است و این ما هستیم که یک برنامه نویس غیر حرفه ای هستیم که به خوبی نتوانستیم مشکل جامعه هدف را تشخیص دهیم !
چرا کاربران نمیتوانند مانند برنامه نویسان باشند ؟!
مسلم است که کاربران مانند برنامه نویسان فکر نمیکنند، چرا که برنامه نویسان مدت زمان بیشتری را با کامپیوتر خود سپری میکنند اما کاربران اینطور نیستند؛ مانند برنامه نویسان نمیتوانند با کامپیوتر خود برخورد کنند، با نحوه عملکرد سیستم ها آشنایی ندارند، مانند برنامه نویسان دارای مهارت حل مسأله نیستند، با الگو هایی که برنامه نویسان با استفاده از آن طراحی و کد نویسی میکنند آشنا نیستند و… . به نوعی میتوان گفت، ارتباطی که یک کاربر End User با یک برنامه یا اپلیکیشن دارد مانند ارتباطی است که یک برنامه نویس با خودرو دارد. با اینکه این برنامه نویس خانوم یا آقا میداند که چگونه سوار خودرو شود، کمربند خود را ببندد و… ، اما هرگز نمیداند که نوع ساز و کار سیستم این خودرو به چه شکل است.
چه باید کرد ؟
برای حل این مشکل، باید از یک کاربر عادی بخواهیم تا به تعامل با برنامه، اپلیکیشن یا وب سایت ما پرداخته و ما نیز به بررسی نوع استفاده آن کاربر از برنامه، اپلیکیشن یا وب سایت خود بپردازیم. در اصل ما با این کار باید بفهمیم نیاز های کاربر چیست ؟ کجاها به مشکلی برخورد میکند ؟ در کدام قسمت ها کاربر دچار سردرگمی میشود ؟ و… . برای مثال : وقتی برنامه نویس درحال طراحی سایتی میباشد در ناحیه کاربری به مشکلی برخورد میکند، میداند که چطور باید این مشکل را بر طرف کرد اما یک کاربر عادی نمیتواند مانند یک برنامه نویس عمل کند و به محض رسیدن به کوچکترین مشکل ممکن است از هدف خود دست کشیده و سایت را ترک کنند. به نقل از استیو جابز ” این کاربران نیستند که میگویند چه میخواهند بلکه این شما به عنوان یک طراح هستید که باید به نیاز کاربران پی برده و نیاز آن ها را به بهترین شکل به آن ها عرضه کنید. ”
برای رفع این مشکل نیز، شما نباید فقط به صحبت های آنان گوش کنید، بلکه باید به نوع تعامل آن ها با نرم افزار، اپلیکیشن یا وبسایت مورد نظر نگاه کنید و با فهمیدن نیاز ها و مشکلات آنان به طراحی بپردازید. به عبارت دیگر ساعت ها مصاحبه با کاربران مختلف کار چند دقیقه مشاهده تعامل آنان با نرم افزار، اپلیکیشن یا وب سایت مورد نظر را نمیکند.
نوشته هر برنامه نویسی باید بداند !! نیاز کاربر چیست ؟! اولین بار در LeanFiles.Com Academy – Online Training Courses پدیدار شد.
مبنع این خبر (برای مشاهده متن کامل خبر لینک زیر را بزنید):
LeanFiles.Com Academy – Online Training Courses