اندروید بر روی یک فونداسیون و پایه قوی (Proven Foundation) به نام لینوکس بنا شده است. امروزه لینوکس در هر وسیله ای دیده میشود.(از یک ساعت مچی گرفته تا ابر رایانه ها). در ادمه شما را با انواع لایه های معماری اندروید آشنا میکنیم پس با ما همراه باشید .
لایه هسته لینوکس :
لایه لینوکس در واقع یک انتزاع از سخت افزار را برای اندروید مهیا میکند، و به اندروید اجازه میدهد که گستره مختلفی از پلتفرم های آینده را پشتیبانی کند. اندروید برای مدیریت حافظه ، مدیریت پردازش ها و سرویس های شبکه و دیگر سرویس هایی که یک سیستم عامل ارائه میدهد از لایه ی لینوکس کمک میگیرد.
کاربران گوشی های اندروید هرگز لینوکس را نمیبینند و در واقع از وجود لینوکس مطلع نمیشوند. حتی توسعه دهندگان اندروید هم با این لایه درگیر نیستند ولی بایستی به عنوان یک برنامه ساز از وجود لایه لینوکس آگاه باشید. و به همین خاطر این لایه پایین ترین لایه است و نزدیک ترین لایه به سخت افزار و همانطور که شما تجربه کار با کامپیوتر را دارید ، همواره لایه ای بودن معماری ها برای راحت تر شدن کار کاربران نهایی و برنامه نویسان کاربردی است تا آن ها درگیر جزئیات سخت افزاری و پیچیدگی های سیستم عامل نشوند. اما اگر میخواهید یک برنامه نویس سیستمی برای اندروید شوید بایستی کار با این لایه را یاد بگیرید.
اما چرا از لینوکس برای هسته گوشی استفاده شده است ؟ در موبایل ها همواره قابلیت اطمینان مهمتر از کارایی و بازدهی است. اگر چه امروزه یکی از استفاده های رایج از گوشی های موبایل برای برنامه هایی کاربردی از جمله ماشین حساب ، تقویم ، دیکشنری ، مالتی میدیا و … است ولی هنوز مهمترین استفاده از موبایل ارتباط تلفنی است و نباید فراموش شود که ارتباط تلفنی هنوز مهمترین و اصلی ترین نیاز استفاده از موبایل است. و ویژگی هایی که لینوکس دارد و خاصیت قابل اطمینان بودن آن باعث شده که یک ارتباط تلفنی بدون خطا را تضمین کند.
لایه کتابخانه های اختصاصی :
لایه ی بعدی ، که بر روی لایه ی هسته لینوکس قرار دارد ، لایه کتابخانه های اختصاصی است. این کتابخانه ها با استفاده از کدهای C و ++C نوشته شده اند و برای یک سخت افزار با معماری خاص کامپایل شده اند . این کتابخانه ها مجموعه ای از کلاسهای C و ++C است که توسط کامپوننت های سیستم اندروید مورد استفاده قرار میگیرند. همچنین استفاده از این قابلیت به توسعه دهندگان نیز داده شده است.
لایه اندروید در زمان اجرا :
یکی دیگر از لایه های معماری اندروید Android Runtime میباشد. که شامل ماشین مجازی دالویک و کتابخانه های هسته جاوا است.
دالویک چیست ؟
در سال های گذشته برای اینکه قابلیت های حمل برنامه ها بالا رود و برنامه ها مستقل از ماشین باشند، ماشین های مجازی مثل Common Language Runtime توسط مایکروسافت و Java Virtual Machine توسط شرکت سان طراحی شدند. گوگل هم برای رسیدن به این اهداف ماشین مجازی دالویک را طراحی کرد. دالویک یک ماشین مجازی است که توسط Dan Bornstein در شرکت گوگل طراحی و پیاده سازی شد . در طی فرایند ترجمه ، کد های برنامه شما به دستورات مستقل از ماشین به نام بایت کد تبدیل میشود که بر روی ماشین مجازی دالویک که روی موبایل ها قرار داده شده است اجرا میشود. در واقع دالویک یک ماشین مجازی جاوایی است که برای سیستم عامل اندروید و دستگاه های موبایل بهینه شده است تا برای مثال RAM و CPU و باطری کمتری مصرف کند و دلیل دیگری که از Dalvik VM به جای Java VM استفاده شد این بود که گوگل نمیخواست در قید و بند مجوزهای شرکت Sun باشد و قصد داشتند که این بخش هم آزاد و open source باشد .
امیدوارم این مقاله مورد توجه شما قرار گرفته باشد .
نوشته لایه های معماری اندروید – بخش اول اولین بار در LeanFiles.Com Academy – Online Training Courses پدیدار شد.
مبنع این خبر (برای مشاهده متن کامل خبر لینک زیر را بزنید):
LeanFiles.Com Academy – Online Training Courses