منابع برنامه اندروید (Application Resources) :
برنامه های اندروید صرفاً از کد تشکیل نشده اند ، بلکه از ترکیب چیزهای مختلفی ساخته میشوند. برنامه برای ساخته شدن نیاز به منابعی دارد که از کد منبع مجزا هستند، مانند تصاویر ، فایلهای صوتی و هرچیزی که در برنامه مورد توجه کاربر قرار میگیرد.
بعنوان مثال ، میبایست انیمیشن ها، منوها، استایل ها، رنگ ها و طرح گرافیکی اکتیویتی مورد استفاده کاربر با فایل های XML ، تعریف شوند. همچنین استفاده از این منابع مختلف در برنامه، از این جهت که نیاز به تغییر در سورس کد برنامه را ندارد، قابلیت بروزرسانی برنامه را بسیار ساده تر میکند. همچنین شما را قادر میسازد تا برنامه خود را برای ابزارهای دیگر با صفحات متفاوت و زبان های متفاوت، بهینه سازی کنید.
منابع، المانهای خارجی هستند که ما در برنامه خود بکار میگیریم. آنها در فولدر “res” ذخیره میشوند و میتوانند فایلهای تصویری، صوتی مانند عکس، فیلم، انیمیشن و موزیک باشند. همچنین فایلهای XML که شامل طراحی های پوسته، واسط کاربری و تم ها هستند، در این پوشه ذخیره میشوند. وقتی عملیات کامپایل انجام میشود، آنها بطور کامل از طریق کدهای جاوا قابل دسترسی هستند.
به هر منبعی که به برنامه تان اضافه میکنید، یک عدد منحصربفرد توسط SDK بعنوان کد هویتی تعلق میگیرد که شما میتوانید از آن کد در سورس برنامه یا از منابع دیگری که در فایل های XML تعریف شده اند، بعنوان مرجعی به منبع اصلی استفاده کنید. بعنوان مثال اگر برنامه شما یک فایل تصویری با نام logo.png دارد که در مسیر /res/drawable ذخیره شده ، SDK یک کد هویتی با نام R.drawable.logo به منبع تصویری اختصاص میدهد که شما میتوانید از این برای رفرنس در کد برنامه تان استفاده کنید و از آن در واسط گرافیکی برنامه استفاده کنید.
پس همانطور که گفته شد یکی از مهمترین ویژگی های اندروید، جدا بودن منابع از سورس کد برنامه است، قابلیتی است که به شما مجوز استفاده از منابع در طرح بندی موبایل های مختلف را میدهد. بعنوان مثال، با تعریف یک رشته در فایل XML ، میتوانید آنرا به زبانهای مختلف ترجمه کرده و در فایلهای مختلف ذخیره کنید. سپس، براساس زبانی که در دایرکتوری منابع برنامه تعریف کرده اید، مثلاً زبان فرانسه /-res/values-FR و زبان انتخاب شده توسط کاربر، سیستم اندروید زبان مناسب را در برنامه شما نشان خواهد داد.
اندروید از توصیف کننده های متنوعی برای منابع جایگزین شما پشتیبانی میکند. توصیف کننده، یک رشته کوچک است که شما آنرا در نام دایرکتوری منابع برنامه وارد میکنید تا براساس نیاز از آنها استفاده شود. بعنوان مثالی دیگر، شما اغلب مجبور میشوید، بسته به جهت (orientation) موبایل و اندازه آن، حالت های گرافیکی مختلفی برای اکتیویتی بسازید. بعنوان مثال، وقتی جهت موبایل در حالت عمودی است، ممکن است بخواهید دکمه ها بحالت عمودی نشان داده شوند ولی زمانی که صفحه یا جهت موبایل در حالت افقی قرار گرفته است، دکمه ها بصورت افقی قرار گرفته باشند. بنابراین، سیستم بصورت خودکار طرح گرافیکی مناسب را بسته به جهت موبایل انتخاب میکند.
امیدوارم این مقاله مورد توجه شما قرار گرفته باشد .
نوشته منابع برنامه اندروید (Application Resources) اولین بار در آموزش برنامه نویسی پدیدار شد.
مبنع این خبر (برای مشاهده متن کامل خبر لینک زیر را بزنید):
آموزش برنامه نویسی