مقایسه اپلیکیشن های اندروید و IOS :
اگر شما بخواهید نرم افزاری برای سیستم عامل اندروید یا آی او اس بنویسید ، کدامیک را انتخاب می کنید ؟ این سوالی است که ممکن است برای هر توسعه دهنده ای پیش بیاید . در یک نظر سنجی انجام شده از برنامه نویسان اندروید سوال شد که چرا اندروید را به آی او اس ترجیح می دهند، مشخص شد که بسیاری از آنها برای انتخاب آن چاره ای نداشته اند و برخی دیگر چرا . در مجموع بیشتر پاسخ های شرکت کنندگان در این نظر سنجی چنین محتوایی داشت :
- با زبان برنامه نویسی جاوا آشنا تر بوده اند و توسعه نرم افزار های اندروید برایشان زیاد سخت نبوده
- به اجبار صاحب کار و مدیر پروژه شان اپلیکیشن را برای اندروید توسعه داده اند
البته تعداد افرادی که در این نظر سنجی شرکت کرده بودند زیاد نبود ، اما اطلاعاتی که از منابع مختلف در مورد مشکلات و هزینه هایی که بر سر راه توسعه دهندگان اندروید وجود دارد ، با دلایلی که این برنامه نویسان برای برتر دانستن آی او اس بیان کرده اند کاملا جور در می آید.
در ادامه با آکادمی لرن فایلز همراه باشید تا بدون تعصب و طرفداری از شرکتی خاص، با دلیل های منطقی فرایند توسعه اپلیکیشن ها را روی این دو سیستم عامل بررسی کنیم.
هزینه و زمان مورد نیاز برای توسعه اپ ها
یکی از نگرانی های برنامه نویسان اندروید، مدت زمانی است که طول می کشد که یک اپ کاملا آماده عرضه به بازار شود. منابعی که تمام و کامل فرآیند توسعه اپلیکیشن ها را روی هر دو سیستم عامل مقایسه کرده اند نشان می دهند که حقیقاتا توسعه اپلیکیشن روی اندروید ، زمان و کار بیشتری را نسبت به آی او اس می طلبد.
جدول پایین از سایت شرکت Infinium جمع آوری شده است ، شرکتی مستقل که به شکل آزمایشی برای هر دو سیستم عامل اپ های مختلفی را طراحی کرده است که جدول زیر ، تعداد خط کدهای اپ ها را نشان می دهد.
جدول بعدی میزان ساعاتی که برای توسعه هر اپ روی دو سیستم عامل صرف شده است را نشان می دهد.
همانگونه که می بینید هزینه و وقتی که برنامه نویسان باید برای توسعه اپ هایشان روی اندروید صرف کنند به مراتب بیشتر از آی او اس است، در حالی که نهایتا درآمد اپلیکیشن های اندرویدی اگر در اکثر شرایط از آی اواس کمتر نباشد، بیشتر هم نیست به همین دلیل بسیاری از برنامه نویسان اندروید برای کم کردن هزینه و زمان مورد نیازبرای ساختن اپلیکیشن ها، از منابع بی کیفیت استفاده می کنند به همین خاطر است که اغلب کیفیت نرم افزار های اندروید نسبت به آی او اس کمتر است.
یکپارچه نبودن بازار اندروید
یکی دیگر از مسائل سر راه توسعه دهندگان اندروید، ورژن های متعدد این سیستم عامل می باشد که بازار اپلیکیشن ها را هم برای توسعه دهندگان و هم برای کاربران به قسمت های مختلف تقسیم بندی می کند. آماری که در تصویر پایین مشاهده می کنید در ۴ ژانویه سال ۲۰۱۶ توسط خود گوگل ارائه شده است که نشان می دهد تنها ۱۰٫۱ درصد کاربران اندروید از آخرین نسخه این سیستم عامل استفاده می کنند و روی دستگاه های یک سوم مخاطبین این سیستم عامل، هنوز ورژنی از آن نصب شده که ۳ سال از عرضه اش می گذرد.
مسلما برای همه توسعه دهندگان ، توسعه اپلیکیشن روی پلتفرمی با چندین و چند نسخه و ویرایش مختلف، کار بسار سخت و دشواری است حال حساب کنید که باید اپلیکیشنی بنویسید که هم باید روی نسخه ۴ یا ۵ سال پیش اجرا شود و هم روی نسخه ای که همین چند ماه پیش عرضه شده است.
مشکل دیگر توسعه دهندگان اندرویدی، تعداد بسیار زیاد دستگاه های اندرویدی با رزولیشن های مختلف و امکانات متفاوت است. فرایند بهینه سازی تصاویر برای هر سایز از صفحه نمایش و رزولوشن و تطبیق دادن اپ ها با امکانات مختلف هر دستگاه ، کار بسیار وقت گیری می باشد.
برای مقایسه بد نیست نگاهی به نمودار توزیع های نسخه های مختلف آی او اس میان کاربران آنها نگاهی بیاندازید
خطر از دست رفتن مخاطبین
طبق آمار های منتشر شده، حدود ۲۶ درصد از خریداران آیفون های ۶s و ۶s Plus در اولین ماه عرضه شان قبلا از کابران دستگاه های اندرویدی بوده اند. این آمار هر ساله با ارقام دیگری تکرار می شود. برای مثال در دورانی که آیفون ۵s عرضه شده بوده، حدود ۲۳ درصد از کاربران اندرویدی به اپل مهاجرت کرده بودند. برای آیفون ۶، حدود ۱۲ درصد از خریداران آن پیش تر صاحب یک دستگاه اندرویدی بوده اند. بسیاری از کاربران اندروید به دلایل امنیتی، به خاطر قابلیت هایی که آی او اس برای شان به ارمغان می آورد و البته اپلیکیشن های بهتر، ترجیح می دهند که به سمت اپل بروند.
توسعه دهندگان صد ها، نه هزاران ساعت از وقت خود را به پیشرفت در توسعه اپ های یک سیستم عامل اختصاص می دهند. اما در همین حین کاربران شان را از دست می دهند و در نتیجه از درآمد و سودشان کاسته می شود. به همین دلیل بسیاری برنامه نویسی برای اندروید را رها می کنند.
ابزار توسعه اپلیکیشن بهتر
اگرچه Xcode و Android Development Studio اصلی ترین محیط های توسعه برای ساخت اپلیکیشن نیستند و بسیاری از آن ها استفاده از موتور های بازی سازی و برخی از چهارچوب های نرم افزاری مجانی را برای صرفه جویی در وقت و کاهش حجم کدنویسی ترجیح می دهند، اما با این حال باز هم بسیاری از توسعه دهندگان این دو سیستم عامل از همین دو ابزار ذکر شده برای طراحی محصولات نرم افزاری خود استفاده می کنند.
برنامه نویسان، تعهد اپل را نسبت به جامعه برنامه نویسان ستایش می کنند، در حالی که گوگل نسبت به آن ها و مشکلات شان بی تفاوت است. به همین دلیل اغلب سازندگان اپ های اندروید هنگامی که با ابزار و منابع گوگل به مشکل بر می خورند، چندان از سمت این کمپانی پشتیبانی نمی شوند.
امیدوارم این مقاله مورد توجه شما قرار گرفته باشد .
نوشته مقایسه اپلیکیشن های اندروید و IOS اولین بار در آموزش برنامه نویسی پدیدار شد.
مبنع این خبر (برای مشاهده متن کامل خبر لینک زیر را بزنید):
آموزش برنامه نویسی