افراد تاثیر گذار در برنامه نویسی دنیا

این که ما امروز در خانه خود راحت نشسته ایم و به منابع نا محدودی از علم و تکنولوژی دسترسی داریم مدیون افرادی است که با کار های خود دنیای کامپیوتر و برنامه نویسی را منقلب کرده اند و باعث شده اند راهی تازه در مسیر پیشرفت تکنولوژی گشوده شود . در ادامه با آکادمی لرن فایلز همراه باشید تا تعدادی از این افراد و خدمت هایی که به بشریت کرده اند را به شما معرفی کنیم.

افراد تاثیر گذار در برنامه نویسی دنیا :

لینوس توروالدز خالق لینوکس است. سیستم عامل رایگانی که در یکی از اتاقهای خوابگاه دانشگاه هیلسینکی به وجود آمد. امروزه، لینوکس سیستم عاملی است که در اکثر  دیتاسنترها، سوپرکامپیوترها و مزارع سرور عظیم دنیا استفاده می شود و البته تعداد بیشماری از افراد متخصص را برای توسعه و پشتیبانی به همراه دارد.

سر تیم برنرز لی کسی است که نشان شوالیه را از دست ملکه الیزابت دوم دریافت کرده. او پروتکل انتقال ابرمتن (HTTP ) را ابداع کرد که وب هم براساس این تکنولوژی ساخته شده و در حقیقت می توان وی را پدر اینترنت نامید.

برنرز لی در این روزها رهبری سازمانی به اسم «اتحاد برای اینترنت ارزان» را که توسط غولهایی چون گوگل، فیسبوک و مایکروسافت حمایت می‌شود را بر عهده دارد و سعی می کند دسترسی به اینترنت پرسرعت را با قیمتی مناسب در اختیار تمام مردم جهان قرار دهد.

دانلد کنوت از جمله دانشمندانی است که با تحقیق و مطالعات دانشگاهی زیاد در زمینه علوم کامپیوتر، باعث شده که عنوان «پدر تحلیل الگوریتم‌ها» را از آن خود کند. هر چیزی در دنیای اینترنت، از الگوریتم فید اخبار فیسبوک تا پیشنهادات آمازون به نوعی مدیون کارهای این مرد می باشد.

کنوت هنوز در سن ۷۷ سالگی استاد افتخاری دانشگاه استنفورد است و در حال نوشتن مجموعه کتابهای دنباله‌داری با نام «هنر برنامه نویسی کامپیوتر» است که آخرین جلد آنها در سال ۲۰۱۱ منتشر شده است.

برندان ایچ کسی که «جاوا اسکریپت» را اختراع کرده است که به طور پایه به یک استاندارد علمی برای توسعه اپلیکیشن های تحت وب تبدیل شده است.

سلیمان هایکز بنیانگذار یک تکنولوژی فوق‌العاده جذاب به نام داکر می باشد  که توسعه‌دهندگان و برنامه نویسان زیادی به آن علاقه دارند زیرا به آنها اجازه می‌دهد کدهای‌شان را یک بار نوشته و سپس در هر سیستمی به اجرای آنها بپردازند.

داکر در حقیقت یک پروژه جنبی در شرکتی با نام دات‌کلود بود. اما هنگامی که این پلتفرم عرضه شد، شرکت از حمایت آن سر باز زد. داکر امروزه بیش از یک میلیارد دلار ارزش گذاری می‌شود.

مارک زاکربرگ نیز فیسبوک را در اتاق خوابگاه دانشگاه هاروارد آفرید . امروزه فیسبوک با شعار «سریع حرکت کن و همه‌چیز را بشکن» مشغول توسعه فرهنگ استارت‌آپ در سراسر دنیا است. فلسفه و جهانبینی شخصی زاکربرگ بر ارتباطات جهانی و اجتماعی همچنان فیسبوک را با قدرت به جلو می‌راند.

دیوید هاینمیر هانسن یک برنامه‌نویس دانمارکی است که در انجمن های برنامه نویسی با نام DHH شناخته می‌شود. او خالق روبی‌آن‌ریلز است. یک فریم ورک برنامه نویسی تحت وب فوق‌العاده محبوب که در سال ۲۰۰۵ جایزه «هکر سال» گوگل را نصیب وی کرد.

ریچارد استالمن از دهه ۸۰ میلادی مشغول مبارزه برای نرم‌افزارهای آزاد است و تا کنون چندیدن پروژه موفق در زمینه عرضه برنامه ها و ابزارهایی دارد که متعلق به هیچ شخص یا شرکتی نیستند.

شاید بیشترین شهرت استالمن به دلیل ارائه ایده «کپی‌لفت» بود. وی می گوید که ایده قانون کپی‌رایت می‌تواند برای اطمینان از باقی ماندن نرم‌افزارها تحت قانون مالکیت عمومی مورد استفاده قرار گیرد. درست مانند ایده مفهومی جنبش متن باز که موجب خلق تکنولوژی‌های جذابی چون داکر، لینوکس، هادوپ، اسپارک و غیره شده است.

برام کوهن در سال ۲۰۰۱ پروتکل بیت‌تورنت را ابداع کرد. این پروتکل جهشی تازه در دسترسی کاربران به دانلود سریع تر فایلهای بسیار حجیم بود. به این صورت که آنها را به قطعات کوچکتر می‌شکند و همه قطعات را به صورت همزمان از منابع مختلف دریافت می‌کند.

بیت تورنت به شکل مهیبی در بین کاربران محبوب شد و پیش‌بینی می‌شود بیش از ربع میلیارد کاربر در سراسر جهان از آن استفاده می‌کنند. سال گذشته تام یورک از گروه موسیقی رادیوهد، آلبوم جدیدش را به صورت اختصاصی روی بیت تورنت منتشر کرد. با گذشت زمان ماهیت ناشناسی در بیت تورنت و سرعت دانلود تشدید شده آن باعث شده که به فرمتی معمول و مشهور برای دانلود غیرقانونی فیلم، موسیقی، کتاب یا بازی تبدیل شود.

جیمز گاسلینگ مخترع جاوا است. این زبان به همراه جاوااسکریپت توانسته به محبوب‌ترین زبان برنامه نویسی دنیا تبدیل شود. البته این دو برنامه چندان شبیه هم نیستند و تنها نامهایشان با هم نزدیکی دارند.

گاسلینگ زمانی که مشغول همکاری با سان میکروسیستمز بود، موفق شد جاوا را پایه گذاری کند. سان یکی از شرکتهای پیشرو در تکنولوژی است که سال ۲۰۱۰ توسط اوراکل خریداری شد. پس از این معامله، وی شرکت را ترک کرد و به یکی از بزرگترین منتقدان اوراکل تبدیل شد. از آن زمان، او ۵ ماه به همکاری با گوگل پرداخت و پس از آن به استارت‌آپ لیکوید روبوتیکز پیوست.

بیارنه استراس تروپ دانشمند دانمارکی است که در سال ۱۹۷۸ زبان برنامه نویسی  ++C را ابداع کرد. او برخی امکانات تازه را به زبان سی که توسط دنیس ریتچی اختراع شده بود اضافه کرد تا آن را برای تعداد بیشتری از کاربران قابل استفاده بسازد و قدرت بیشتری به آن زبان بدهد.

او صاحب صندلی علوم کامپیوتر در کالج مهندسی دانشگاه  A&M  تگزاس است و همچنین استاد مدعو دانشگاه کلمبیا به حساب می‌آید و همچنان تمام وقت مشغول کار است و البته در شرکت آمریکایی Morgan Stanley هم مشغول به کار است.

جان کارماک یکی از موسسان ID Software است و تکنیکها و حقه‌های گرافیکی ابداعی وی همچنان در پروژه های گوناگون مورد استفاده قرار می‌گیرند. این شرکت شهرت جهانی خود را مدیون خلق بازی Doom است.

امروزه وی به عنوان مدیر ارشد تکنولوژی در شرکت تجهیزات واقعیت مجازی Oculus VR (یکی از زیرمجموعه‌های فیسبوک) مشغول به کار است و دانش گرافیکی خود را برای خلق نسل بعدی هدست های واقعیت مجازی به خدمت گرفته است.

امیدوارم از این مقاله لذت کافی برده باشید و انرژی کافی برای ادامه دادن مسیر برنامه نویسی را پیدا کرده باشید .

نوشته افراد تاثیر گذار در برنامه نویسی دنیا اولین بار در آموزش برنامه نویسی پدیدار شد.

مبنع این خبر (برای مشاهده متن کامل خبر لینک زیر را بزنید):
آموزش برنامه نویسی