در ادامه مواردی که در مقاله قبل خدمت شما عرض کردیم به مبحث ماژول های رایانه میپردازیم و در ادامه مقاله شما را با ماژول رایانه آشنا میکنیم ، پس با ما همراه باشید .
ماژول حافظه :
کوچک ترین واحد معنی دار حافظه را کلمه می نامند. یک ماژول حافظه حاوی N کلمه با طول مساوی است و هر کلمه آدرس مخصوص خود را دارد. کلمه ی داده می تواند در حافظه نوشته شود یا از آن خوانده شود.
ماژول ورودی/ خروجی :
هر دستگاهی که به عنوان یک جزء ورودی و خروجی به رایانه متصل شود، باید راهی برای ارتباط با پردازنده و دیگر اجزای سیستم و همچنین کنترل آن دستگاه به وسیله ی پردازنده به وجود آورد. ماژول های ورودی/ خروجی برای کنترل یک یا چند دستگاه جانبی به کار می رود. برای اتصال هر دستگاه جانبی به رایانه از یک درگاه استفاده می شود که به هر یک از این درگاه ها آدرس مخصوصی تعلق می گیرد. وظیفه ی ماژول ورودی/ خروجی انجام عمل خواندن یا نوشتن به دستگاه جانبی مورد نظر با کنترل آدرس درگاه مورد نظر است.
برای ورود و خروج داده به دستگاه های جانبی مسیرهای داده(گذرگاه) وجود دارد.
ماژول پردازنده :
پردازنده نیز دستورات و داده ها را از حافظه ی اصلی می خواند و پس از پردازش، داده یا نتیجه ی عمل پردازش را در حافظه ی اصلی می نویسد.
همان طور که مشخص است هر سه ماژول اصلی رایانه نیاز به خواندن و نوشتن داده دارند، برای انجام اعمال خواندن و نوشتن به وسیله ی این سه ماژول و ارتباط آن ها با یکدیگر، اتصالات درونی وجود دارد که به آن ها گذرگاه می گویند.
هر گذرگاه از چندین دسته خط جداگانه (خط های فلزی که رسانای الکتریکی هستند و به طور معمول روی برد اصلی قرار دارند) تشکیل شده است و هر دسته خط از گذرگاه به مفهوم یا کاری خاص اختصاص داده می شود. در هر گذرگاه، خطوط را براساس نوع عملکرد و کاری که انجام می دهند به سه گروه عملیاتی تقسیم می کنند :
– خطوط داده (گذرگاه داده)
– خطوط آدرس (گذرگاه آدرس)
– خطوط کنترل (گذرگاه کنترل)
امیدوارم این مقاله مورد توجه شما قرار گرفته باشد .
نوشته ماژول های رایانه اولین بار در آموزش برنامه نویسی پدیدار شد.
مبنع این خبر (برای مشاهده متن کامل خبر لینک زیر را بزنید):
آموزش برنامه نویسی