آموزش برنامه نویسی اندروید در Android Studio

آموزش برنامه نویسی اندروید در Android Studio

آموزش اندروید استودیو شامل هفت فصل خواهد بود. هریک از این فصل ها، آموزش ساخت یک اپلیکیشن را ارائه می دهند. به طوری که از اپلیکیشن های ساده شروع شده و رفته رفته سطح دشواری و پیچیدگی، طراحی و برنامه نویسی آنها بیشتر می شود.

پروژه اول: اپلیکیشن Welcome

فصل اول، اپلیکیشن Welcome را ایجاد می کند که از دو کامپوننت کاربردی (TextView و ImageView) برای نمایش متن و تصویر در کنار هم استفاده کرده است. در این فصل، با محیط IDE اندروید استودیو و پنجره های مختلف آن آشنا شده و نحوه ایجاد دستگاه مجازی (AVD یا امولاتور) را فرا می گیرید. این اپلیکیشن نیاز به کدنویسی ندارد. در آخر، برای متن های اپلیکیشن ترجمه فارسی ارائه می دهید تا با مفهوم “بومی سازی” نیز آشنا شوید.

پروژه دوم: اپلیکیشن Tip Calculator

فصل دوم، اپلیکیشن Tip Calculator را ایجاد می کند که در آن از کامپوننت های EditText و SeekBar برای تعامل با کاربر در دریافت مقدار صورتحساب و درصد انعام استفاده کرده و مقدار انعام و مقدار صورتحساب نهایی با احتساب انعام را به کاربر نمایش می دهید. در این اپلیکیشن شما رنگ های اصلی تم را تغییر داده و شروع به برنامه نویسی کلاس و متدها می کنید. در آخر، تنظیمی انجام می دهید که اپلیکیشن فقط در جهت portrait روی دستگاه کاربر اجرا شود.

پروژه سوم: اپلیکیشن Flag Quiz

فصل سوم، اپلیکیشن Flag Quiz را ایجاد می کند که طی آن کاربر باید نام کشور ۱۰ پرچم مختلف را حدس بزند. در این اپلیکیشن، از فرگمنت ها برای ایجاد رابط کاربری استفاده می کنید. در ضمن، آیکن منو را تنظیم می کنید تا با لمس شدن آن توسط کاربر، صفحه تنظیمات بازی ظاهر شود. تنظیمات این بازی، انتخاب تعداد دکمه های حدس و انتخاب قاره های مختلف جهان برای انتخاب پرچم از کشورهای آنها است. در این فصل با نحوه ایجاد یک layout مجزا برای تبلت ها به منظور استفاده بهتر از صفحه بزرگتر آنها آشنا می شوید.

پروژه چهارم: اپلیکیشن Doodlz

فصل چهارم، اپلیکیشن Doodlz را ایجاد می کند که یک اپلیکیشن نقاشی برای ترسیم خطوط روی صفحه دستگاه اندرویدی است. در این فصل، با نحوه ایجاد منویی حاوی چند آیکن و نیز ایجاد کادرهای تنظیمات آشنا می شوید که توسط آنها کاربر، رنگ قلم و ضخامت آن را انتخاب می کند. نحوه ذخیره کردن تصویر نقاشی شده، چاپ و پاک کردن آن نیز در این فصل بیان شده است. اداره کردن رویدادهای لمس صفحه توسط کاربر نیز یکی از موارد مهمی است که در این فصل به آن پرداخته شده است. درباره نحوه کسب اجازه برای مجوز ذخیره تصویر، و مدل جدید مجوزهای اندروید نیز مباحثی ارائه شده است.

پروژه پنجم: اپلیکیشن Cannon Game

فصل پنجم، اپلیکیشن Cannon Game را ایجاد می کند که یک بازی گرافیکی است. در این بازی، کاربر گلوله هایی را به ۹ هدف که در حال حرکت کردن در عرض صفحه هستند، پرتاب می کند. با از بین رفتن گلوله ها در مدت زمانی که در نظر گرفته شده، بازیکن برنده بازی می شود. برای چالشی تر کردن بازی، یک مانع متحرک نیز سرراه گلوله های پرتاب شده قرار گرفته است. پخش جلوه های صوتی و شیوه تشخیص برخورد (برخورد گلوله با هدف و گلوله با مانع) نیز برای تشخیص تشویق یا تنبیه بازیکن، از مواردی است که در این بازی پیاده سازی شده است.

پروژه ششم: اپلیکیشن Weather Viewer

فصل ششم، اپلیکیشن Weather Viewer را ایجاد می کند که یک اپلیکیشن برای استفاده از سرویس وب است. در این اپلیکیشن، کاربر نام شهر مورد نظر خود را وارد می کند و اپلیکیشن، در صورت اتصال به اینترنت، پیش بینی ۱۶ روزه آب و هوای آن شهر را از یکی از سایت های معتبر هواشناسی دریافت کرده و در قالب متن و تصویر نمایش می دهد. در این پروژه، با کامپوننت ListView برای نمایش لیستی از موارد آشنا می شوید. همچنین برای اولین بار در این فیلم آموزشی با دکمه FloatingActionButton که در اپلیکیشن ها بسیار پراستفاده است، کار می کنید.

پروژه هفتم: اپلیکیشن Address Book

فصل هفتم، اپلیکیشن Address Book را ایجاد می کند، که در آن کاربر می تواند یک لیست از مخاطبین موردنظر خود بسازد. در این اپلیکیشن از بانک اطلاعاتی SQLite استفاده شده که در اپلیکیشن های امروزه بسیار کاربردی بوده و می تواند داده های کاربر را به صورت دائم نگهداری کند. تمام اعمال پایه جداول بانک اطلاعاتی یعنی درج، ویرایش، حذف و پرس و جو در این اپلیکیشن پیاده سازی شده و برای هرکدام، یک رابط کاربری در نظر گرفته شده است. از کامپوننت RecyclerView در این فصل استفاده شده که یک لیست قابل پیمایش ایجاد می کند.

 

منتظر انتشار این دوره باشید…

هرگونه نظر و پیشنهادی در رابطه با این دوره را می توانید از طریق دیدگاه های همین پست مطرح کنید.

نوشته آموزش برنامه نویسی اندروید در Android Studio اولین بار در دانشجویار پدیدار شد.

مبنع این خبر (برای مشاهده متن کامل خبر لینک زیر را بزنید):
دانشجویار