Ajax چیست؟ طریقه کار با ای جکس

Ajax چیست؟ طریقه کار با ای جکس

با سلام. توی این مطلب میخوایم به دوستان عزیز سورس باران اولین جلسه آموزشی Ajax رو ارائه بدیم. که خواهید آموخت Ajax چیست؟ طریقه کار با ای جکس به چه شکل است. از وب سایت آموزش برنامه نویسی سورس باران جهت با شما خواهیم بود. ای جکس (Ajax)، مجموعه‌ای از استانداردها و فناوری‌های وب است که به کمک آنها می‌توان برنامه‌هایی مبتنی بر وب تولید کرد که به آسانی با کاربران تعامل داشته باشند. با استفاده از این فناوریها و با کمک انتقال تکه‌های کوچک داده و اطلاعات از رایانهٔ خادم (Server)، صفحات وب از حالت منفعل خارج می‌شوند و واکنشهایی مناسب با رویدادها انجام می‌دهند. ای‌جکس معماری جدیدی برای برنامه‌های تحت وب است، که با سرعت بسیار زیادی در حال گسترش بوده، و کمتر کاربر اینترنت است که هنوز گذرش به یکی از صفحاتی که با این معماری ساخته شده‌اند نیفتاده، و از قابلیت‌های فوق‌العاده آن بهره‌مند نشده باشد. شروع آموزش در ادامه مطلب…

 

 

واژه ای جکس سرنام عبارت  Asynchronous JavaScript and XML می باشد. به معنی ترکیب نا متقارنی از XML و JavaScript است. Ajax نه یک زبان برنامه نویسی جدید ، بلکه متدی جدید برای استفاده از استاندارد های موجود است . ای جکس هنر تبادل اطلاعات یا Data با سرور و آپدیت کردن تنها بخشی از صفحه وب بدون نیاز به بارگذاری تمام پیج است.میتوانید در هر بخش خودتان ای جکس را به کار گرفته و امتحان کنید.

معرفی Ajax :

 هدف ای جکس اپدیت کردن بخش هایی از یک صفحه وب بدون بارگذاری تمام صفحه است .

 

دانش قبلی مورد نیاز برای یادگیری ای جکس

پیش از انکه به ادامه یادگیری بپردازید نیازمند داشتن درک پایه ای از مباحث زیر هستید :

  • HTML / XHTML
  • CSS
  • JavaScript / DOM

اگر علاقه مند به یادگیری هر یک مباحث ذکر شده هستید میتوانید از اموزش های مرتبط موجود در سایت استفاده کنید .

ای جکس چیست ؟

XML و JavaScript ای جکس = ترکیب نامتقارنی از

ای جکس تکنیکی برای ایجاد سریع و فوری صفحات وب است . ای جکس به صفحات وب این قابلیت را میدهد تا به طور غیر همزمان و با تبادل مقادیر کوچکی داده با سرور پشت صحنه اپدیت شوند . این به این معناست که میتوان بدون بارگذاری مجدد (ریلود کردن) کل یک صفحه ، بخش هایی از صفحه را اپدیت کرد . در صفحات وب کلاسیک و قدیمی ( که در انها از تکنیک ای جکس استفاده نشده است ) ، برای تغییر بخشی از محتوای صفحه ، تمام صفحه دوباره بارگذاری میشود .

برخی از اپلیکیشن هایی که از تکنیک ای جکس استفاده میکنند عبارتند از :

Google Maps , Gmail , Youtube و Facebook tabs

 

طریقه کار با Ajax

طریقه کار با Ajax

 

 

اساس کار ای جکس استاندارد های موجود در اینترنت بوده واز ترکیبی از مواد زیر بهره میگیرد :

  • XMLHttpRequest object (برای تبادل ناهمزمان داده ها با سرور)
  • JavaScript/DOM (برای نمایش/تغییر داده ها)
  • CSS (شکل دهی به داده ها)
  • XML (فرمت مورد استفاده در انتقال داده ها)
AJAX applications are browser- and platform-independent اپلیکیشن های ای جکس مستقل از مرورگر و پِلَتفُرم هستند

 

گوگل ساجست ( Google Suggest) (پیشنهادات گوگل)

ای جکس در سال ۲۰۰۵ توسط گوگل و از طریق گوگل ساجست به همگان معرفی و معروف شد . گوگل ساجست با بهره گرفتن از ای جکس محیط کاربری پویا و فعالی را ایجاد کرده است : وقتی در جعبه جستجوی search box گوگل شروع به تایپ کردن میکنید ، یک جاوا اسکریپت واژه های تایپ شده را برای سرور ارسال کرده و سرور لیستی از پیشنهادات – ساجسشن- را ارائه میکند . پیشنهاد می کنیم از همین امروز شروع به استفاده از AJAX کنید، ای جکس بر اساس استاندارد های موجود طراحی شده است . سالهاست که این استاندارد ها توسط بسیاری از شرکت ها مورد استفاده قرار میگیرند . با مطالعه بخش بعدی چگونگی استفاده از آن را یاد بگیرید!

The post Ajax چیست؟ طریقه کار با ای جکس appeared first on آموزش برنامه نویسی.

مبنع این خبر (برای مشاهده متن کامل خبر لینک زیر را بزنید):
آموزش برنامه نویسی